Spațiu dedicat, atmosfera intimă și relaxantă, aromoterapie, muzică de relaxare, uleiuri profesionale cu arome diverse( nu pătează), igienă desăvîrșită.
Masaj de anticelulitic( cu mâinile sau cu bețe de bambus), drenaj limfatic, reflexoterapie, CDL (cervico-dorso-lombar),relaxare, sportiv.
Terapeuți cu experiență internațională în SPA-uri, centre de tratament și saloane.
Masajul anticelulitic cu mainile/ cu bețe de bambus
Are ca scop principal remodelarea țesutului adipos și de a diminua celulita din zonele afectate (picioare, fese, brate sau abdomen) cu mâinile sau cu bețe de bambus (pentru o presiune mai mare), în sesiuni repetate( recomandat min 2 sedințe/ săptămână), astfel încât să reducă treptat aspectul inestetic de coajă de portocală.
Masajul anticelulitic nu tratează definitiv și complet celulita, însă poate contribui cu siguranță la uniformizarea suprafeței pielii prin ascunderea depunerilor de țesut adipos (grăsime), care apar sub forma umflaturilor inestetice. În cazul celulilei cu comportament favorizant (aparută pe fondul alimentației greșite și a sedentarismului) aflată într-un stadiu incipient, apărută recent, rezultatele sunt cu atât mai bune, cu cât tratamentul începe mai devreme. În cazul celulitei avansate și extinse, cu un grad ridicat de vizibilitate, care persistă de ceva timp, se recomandă ca masajul să fie efectuat cu bețe de bambus și după un tratament corporal care să amplifice efectul de detoxifiere și de accelarare a circulației sangvine în zona lucrată. Îmbunătățirile majore se obțin doar dacă masajul, precedat de tatamentul corporal, este însoțit si de o dietă sănătoasă (chiar un regim de slăbit, după caz), hidratare corespuzătoare și de cât mai multă mișcare.
Manevrele executate de terapeut sunt fricțiunea, frământarea, presiunea și lovirea și pot produce un anumit grad de disconfort, însă masajul nu trebuie să fie dureros sau să producă vânătăi și alte leziuni. Intensitatea manevrelor trebuie sa fie adaptată de către terapeut gradului de rezistență al pacientului.
În perioada menstruală, manevrele masajului pot fi resimțite la intensitate mai mare, de aceea se recomandă o pauză în primele zile de sângerări. Masajul anticelulitic este contraindicat persoanelor care suferă de afecțiuni dermatologice și de varice, telangiectazii( vinișoare ca o panză de paianjen) întrucât poate agrava simptomatologia și poate produce complicații importante. În cazurile în care pe langă depozitele de grăsime, vă confruntați și cu reținerea severă a apei in țesuturi, vă recomandăm alternarea masajului anticelulitic cu cel de drenaj limfatic.
Drenajul limfatic
Drenajul limfatic manual reprezintă o formă de masaj blând, superficial, aplicat pe suprafața pielii și constă în executarea de manevre și presiuni ușoare, specifice. Acesta ajută la îmbunătățirea circulației fluxului limfatic și implicit la eliminarea toxinelor și a apei reținute în exces în țesuturi.
Sistemul limfatic este parte integrantă a sistemului circulator al organismului, prin el circulând limfa care se formează la nivel interstițial (spațiul dintre celule) și are un rol foarte important în eliminarea produșilor rezultați în urma proceselor metabolice.
De asemenea, limfa are un rol deosebit de important și în sistemul imunitar al organismului, atât prin producerea de celule specifice (limfocite), cât și prin transportul acestora în zonele necesare.
Pe termen lung, drenajul limfatic manual ajută la dezvoltarea unei circulații limfatice colaterale și la prevenirea apariției limfedemului. Ca prevenție, drenajul limfatic manual trebuie efectuat pe perioade cât mai lungi de timp, cu o frecvență mai scăzută, frecvență determinată de răspunsul organismului la procedură și însoțit de kinetoterapie (gimnastică medicală) specifică, o igienă corespunzătoare a zonei interesate și respectarea măsurilor de precauție ce se impun în astfel de cazuri.
Pentru combaterea sau ameliorarea limfedemului deja instalat, drenajul limfatic manual face parte dintr-un plan mai amplu de recuperare care presupune o dieta specială și un aport hidric corespuzator vârstei, sexului și greutății corporale. O singură ședință nu poate produce decât efecte pe termen scurt și de aceea, recomandăm efectuarea unui abonament de 10 ședințe a câte 80 minute.
Dintre cele mai importante contraindicații, amintim: insuficiență cardiacă decompensată; inflamații acute cauzate de agenți patogeni (bacterii, virusuri, fungi); hiperfuncția glandei tiroide; astm bronșic; tuberculoză; afecțiuni dermatologice severe; boli contagioase; leziuni neoplazice evolutive; sarcină cu problemă sau în ultimele luni.
Dacă indicația de deranj limfatic manual este corectă și este efectuată de către terapeuții noștri, bine instruiți și cu experiență în domeniu și dacă respectați indicațiile acestora inainte/ după terapie, masajul de drenaj limfatic nu va avea efecte adverse și nici complicații ci doar efectul scontat de eliminare a toxinelor și reducere a edemelor la nivelul mâinilor, picioarelor sau de la nivelul capului(față, pungi suboculare, gușă), etc.
Masajul de relaxare
Ajută la eliberarea de endorfine și serotonină, fiind recomandat după o zi de lucru în fața calculatorului sau pur și simplu atunci cand ne simțim tensionați și vrem să ne recăpatam starea de bine. Are un puternic impact atât la nivel muscular cît și la nivel psihologic.
Pentru rezultate cât mai bune, acest masaj se efectuează într-o ambianță plăcută, utilizând uleiuri aromate, lumină redusă și muzică relaxantă, liniștitoare.
Printre principalele beneficii ale acestui masaj amintim: relaxarea musculaturii, stimularea circulației, reducerea stresului și a oboselii, atenuarea contracturilor muscular, menținerea elasticității pielii, creșterea mobilității articulațiilor, ajută la un somn profund și liniștitor, stimularea sistemului imunitar, recăpătarea bunei dispoziții, etc.
Masajul terapeutic CDL( Cervico-Dorso-Lombar)
Face parte din procedurile de recuperare medicală, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente in cazul multor afectiuni ale gâtului( zona cervicală) și spatelui( zona dorsală și lombară).
Este recomandat atunci când apare un discomfort( tensiune, durere) în zona spatelui, după un program prelungit de muncă de birou, după efectuarea eronată a unor manevre de ridicare greutăți sau după exercitarea de tensiuni prea mari, pe zonele menționate, la sala de fitness.
În funcție de manevre poate fi: decontracturant, tonifiant, miorelaxant, etc. iar efectele imediate sunt antialgice, de stimulare a circulației sângelui și de îmbunătățire a tonusului musculaturii spatelui prin stimularea secreției de lichid sinovial intra-articular.
Poate fi efectuat la recomandare unui specialist kinetoterapeut sau înainte de prezentarea la acesta, când apare durerea acută.
Fiind adresat doar zonei spatelui, timpul necesar este de 25 minute și este necesară doar descoperirea zonei de lucru, cervico-dorso-lombare astfel că, este masajul ideal înainte sau după o zi petrecută la birou.
Dacă situația o impune și clientul acuză dureri acute se pot efectua doua ședințe consecutive. De asemenea, se pot aplica unguente/ plasturi(recomandate în funcție de afecțiune) care să ajute la diminuarea tensiunilor sau a durerilor, ce vor încălzi zona respectivă si vor avea efect analgezic, antiinflamator.
Pentru o terapie pe termen lung recomandăm efectuarea unui abonament de 10 ședințe precum și includerea în rutina dvs. a unui set de exerciții fizice specifice musculaturii spatelui, conform recomandărilor unui specialist in kinetoterapie.
Masajul sportiv
Este un masaj destinat în primul rând atleților de performanță sau persoanelor care fac mișcare în mod regulat, în special exerciții fizice de o intensitate mare. Cu toate acestea, masajul sportiv este recomandat și persoanelor active, care fac sport la nivel de începător, nu doar profesioniștilor.
Acesta poate fi un masaj de relaxare al mușchilor suprasolicitați, cu un tonus mai mare sau de tonifiere a unei musculaturi hipotonice. Acest tip de masaj deblochează complexele de actină și miozină blocate la nivel muscular prin drenarea profundă a mușchiului și eliberarea toxinelor în sistemul limfatic, înlăturând tensiunile și febra musculară ce apare după o activitate fizică intensă.